Af en toe fokken we een nestje pups. Alle honden waar we mee fokken worden getest op HD en jaarlijks ECVO. Ook worden ze (als ze niet vrij over ouders zijn) middels dna getest op Prcd-pra, FN en AON. 

 

De pups worden in onze huiskamer geboren in een speciaal daarvoor gemaakte werpkist. De hele periode dat de pups bij ons zijn, verblijven ze in de huiskamer. Eerst in de werpkist en later in een grote ren. Met mooi weer gaan we met ze naar buiten. Ook hiervoor hebben we een mooie grote ren. Ze komen in contact met mensen, de volwassen honden en andere huisdieren. Op deze manier worden ze goed gesocialiseerd. 

 

Als de pups weggaan, zijn ze ingeënt en diverse keren ontwormd. Ze krijgen een stamboom, dna profiel, Europees Paspoort, voeding voor de eerste weken een boekwerkje, waarin o.a. kopieën van uitslagen van de gezondheidstesten van de ouders zitten en informatie over opvoeding, gezondheid en vachtverzorging mee.

 

Als er op de website vermeld staat, dat er pups beschikbaar zijn, dan verzoeken wij mensen die interesse hebben, om een uitgebreide mail te sturen over hun gezinssituatie en hoe zij het denken te gaan doen, als de pup er is. Naar aanleiding van deze mail nemen wij contact op. Mocht er een klik zijn, spreken we dan af hoe het verder gaat. 

 

Wij hebben het recht om mensen een pup te weigeren, zoals u het recht heeft om van ons geen pup te nemen.

De pup is ons eigendom, totdat de benodigde papieren zijn ingevuld en ondertekend en de pup door ons is overgedragen aan de nieuwe eigenaar.