Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze website. Welkom!

 

Wij zijn Freddie en Riena Smedes. Wonen in Zeerijp (Groningen) op een heerlijke plek met veel ruimte voor onze honden. Zowel in huis als in de grote omheinde tuin.

 

Op dit moment zijn we in het bezit van 6 Engelse Cocker Spaniel teefjes en 3 reutjes. Eén van deze reutjes woont bij vrienden. Ook wonen er twee poezen (Truusje en Rosie) en een kater (Max) bij ons.

 

Onze eerste Engelse Cocker Spaniels kwamen van de fam. Hopster uit Nijverdal. Van Kennel Of The Light Mountain. Bij hen hebben wij gezien hoe het is om meerdere honden te hebben en dat alle honden hun verzorging en aandacht kunnen krijgen. Hun liefde voor het fokken en de honden, is voor ons nog dagelijks een voorbeeld. Alle teefjes die bij ons wonen, stammen af van Of The Light Mountain.

 

Sinds 2003 fokken we af en toe een nestje Engelse Cocker Spaniels. Dit doen we met veel liefde en toewijding. De pups worden bij ons in de huiskamer geboren en verblijven daar (met uitstapjes natuurlijk) de hele tijd dat ze bij ons zijn.

 

De honden waar wij mee fokken zijn allen getest op HD en een jaarlijks ECVO onderzoek. Ook worden ze middels DNA getest op FN, PRCD-PRA en AON. Behalve als ze vrij over ouders zijn, want dan is testen niet nodig. Dit volgens de regels van de rasvereniging VLECS, waar wij lid van zijn. 

 

We volgen diverse cursussen. Puppycursus, gehoorzaamheid, ringtraining voor shows en trimworkshops. Ook ben ik (Riena) in het bezit van een KK1 (Kynologische kennis) diploma en probeer ik op de hoogte te blijven van de nieuwe mogelijkheden/manieren op het gebied van fokken, trainen, opvoeden etc. door middel van webinars.

 

We wensen u heel veel plezier met het bekijken van onze website. Voor vragen en reacties mag u altijd contact opnemen.