Af en toe fokken wij een nestje pups. De ouderdieren worden getest op HD, Pra/Cataract, FN, AON en PRCD-Pra.

Zodra het teefje loops wordt, gaan we met haar naar de dierenarts om een uitstrijkje te laten doen. Vanaf de 10e dag, wordt er regelmatig bloed geprikt om te kijken hoe ver de eisprong is. Daaraan kan de dierenarts zien of ze gedekt kan worden. Zodra de dierenarts dit aangeeft, gaan we naar de reu voor een dekking.

Ongeveer 30 dagen na de dekking, kan er een echo worden gemaakt. Hierop is te zien of het teefje drachtig is. Ongeveer 63 dagen na de dekking, gaat ze bevallen.Dit gebeurt in de kamer/keuken in een speciaal daarvoor gemaakte werpkist.

De pups groeien op in huiselijke kring, komen daar in contact met mensen, kinderen, de volwassen honden en de andere huisdieren. Als het mooi weer is, dan gaan we met ze naar buiten. Op deze manier worden ze goed gesocialiseerd. Als de hondjes met 8 weken weggaan, krijgen ze een stamboom mee, zijn ze ingeent en diverse keren ontwormd. Tevens krijgen de mensen van ons een zelfgemaakt boekwerkje mee, met informatie en tips over gezondheid en de vachtverzorging.

Als de hondjes eenmaal bij hun nieuwe baasjes zijn, hebben we nog regelmatig contact.