op dit moment zijn er geen plannen

 

voor een nestje en zetten wij geen

 

mensen op een wachtlijst

 

Hoeveel voor een puppy?

 

Graag wil ik een paar woorden hier zeggen, aan de persoon die een e-mail schrijft om simpelweg de prijs te vragen van een pup. Of aan de persoon die belt en na het horen van de prijs verrassend zegt:" Ik kan elders een goedkopere pup kopen". Ook spreek ik de persoon aan die niets om papieren geeft, omdat ik "gewoon een hond" wil.

Nou, mijn pup is niet  "gewoon een hond".

Achter elke zuiver gefokte pup zit een FOKKER. Ik gebruik hoofdletters om een fokker te onderscheiden van een broodfokker/puppyschuur. Een gerenommeerde fokker fokt geen honden zonder papieren, dat beschermt de integriteit van het ras niet. Papieren zijn dossiers van afkomst die bloedlijn documenteren en mogelijk maken om eventuele gezondsheidsproblemen in de afkomst te onderzoeken. Als je een fokker vertelt dat je niets om papieren geeft, kan de gezondheid van de pup je dus niets schelen. Je wilt gewoon het goedkoopste!

Wanneer je ervoor kiest een pup te kopen van een gerenommeerde fokker, is deze verantwoordelijk voor de gezondheid van de pup. Deze fokker zal vakantie overslaan, nachten met slaap missen en het grootste deel van het huis veranderen in een ruimte voor de honden. De echt gepassioneerde fokker, houdt van wat ze fokt en steekt hart en ziel erin. Niet alleen bij de pup die verkocht wordt, maar ook in elke koper die door de koop nu lid is van hun uitgebreide familie.  Een fokker maakt zich zorgen over haar puppy's, nadat ze weg zijn en neemt er zonder twijfel één terug!

Een fokker zal handen vuil maken, vaak bedekt met alles wat gepaard gaat met geboorte. Want daar draait het leven om... Een fokker zal testen, echo's , röntgenfoto's, analyse laten maken en ontwormen, microchippen etc. etc.

Last but no way least, kiest een fokker de familie die het geluk heeft om een van haar puppy's te mogen hebben. Ja, dat lees je goed. Een echte fokker kiest aan wie ze verkoopt. Er is geen compensatie die de investering die een fokker heeft gedaan kan compenseren. Dus ze moet er zeker van zijn, dat het de juiste combinatie is. Vele keren meer nee's zeggen dan ja.... 

Omdat een hond van deze fokker nooit "gewoon een hond" is, is de nalatenschap van deze fokker, een beste vriend voor de koper en daarmee iemands hele wereld!

 

geschreven door: sr. Eduardo Loredo Muller

aangepast door: Riena Smedes

 

 

Af en toe fokken we een nestje pups. Alle honden waar we mee fokken worden getest op HD en jaarlijks ECVO. Ook worden ze (als ze niet vrij over ouders zijn) middels dna getest op Prcd-pra, FN en AON. 

 

De pups worden in onze huiskamer geboren in een speciaal daarvoor gemaakte werpkist. De hele periode dat de pups bij ons zijn, verblijven ze in de huiskamer. Eerst in de werpkist en later in een grote ren. Met mooi weer gaan we met ze naar buiten. Ook hiervoor hebben we een mooie grote ren. Ze komen in contact met mensen, de volwassen honden en andere huisdieren. Op deze manier worden ze goed gesocialiseerd. 

 

Als de pups weggaan, zijn ze ingeënt en diverse keren ontwormd. Ze krijgen een stamboom, dna profiel, Europees Paspoort, voeding voor de eerste weken een boekwerkje, waarin o.a. kopieën van uitslagen van de gezondheidstesten van de ouders zitten en informatie over opvoeding, gezondheid en vachtverzorging mee.

 

Als er op de website vermeld staat, dat wij een nestje gepland hebben of als er pups zijn, dan verzoeken wij mensen die interesse in een pup van ons hebben, om een uitgebreide mail te sturen over hun gezinssituatie en hoe zij het denken te gaan doen, als de pup er is. Naar aanleiding van deze mail nemen wij contact op. Mocht er een klik zijn, dan kunnen mensen op een lijst of als er al pups zijn, dan kunnen we een afspraak maken wanneer de mensen langs mogen komen. We houden de mensen middels Whats-app en mail op de hoogte van het wel en wee van de aanstaande moeder en de eventuele pups.