Welkom op onze website.

 

Wat leuk dat u interesse toont voor de Engelse Cocker Spaniel en voor onze kennel.

 

Wij zijn Freddie en Riena Smedes. Wonen in Zeerijp (Groningen) op een heerlijke landelijke plek met zowel binnenshuis als buitenshuis, heel veel ruimte voor onze honden.

 

Op dit moment zijn we in het bezit van 7 Engelse Cocker Spaniel teefjes en 2 reutjes. Eén van deze reutjes woont niet bij ons. Ook wonen er drie poezen en een kater bij ons.

 

Onze eerste Engelse Cocker Spaniels kwamen van de fam. Hopster uit Nijverdal. Van Kennel of the Light Mountain. Alle teefjes die bij ons wonen, stammen uit deze lijn. 

 

Sinds 2003 fokken we af en toe een nestje Engelse Cocker Spaniels. Dit doen we met veel liefde en toewijding. De pups worden bij ons in de huiskamer geboren en verblijven daar (met uitstapjes natuurlijk) de hele tijd dat ze bij ons zijn.

 

De honden waar wij mee fokken zijn allen getest op HD en een jaarlijks ECVO onderzoek. Ook worden ze middels DNA getest op FN, PRCD-PRA en AON. Behalve als ze vrij over ouders zijn, want dan is testen niet nodig.

 

We volgen diverse cursussen. Puppycursus, gehoorzaamheid, ringtraining voor shows en trimworkshops. Ook ben ik (Riena) in het bezit van een KK1 (Kynologische kennis) diploma en probeer ik op de hoogte te blijven van de nieuwe mogelijkheden/manieren op het gebied van fokken, trainen, opvoeden etc. door middel van webinars.

 

We wensen u heel veel plezier met het bekijken van onze website. Voor vragen en reacties mag u altijd contact opnemen.