Welkom op onze website. Hier kunt u informatie vinden over het ras Engelse Cocker Spaniel en over kennel de Wielekam.

Ons gezin bestaat op dit moment uit Freddie en Riena Smedes, 6 Engelse Cocker Spaniel teefjes, 1 Engelse Cocker Spaniel reu, 1 Engelse Setter reu en 3 katten. We wonen in het landelijk gelegen Zeerijp in de provincie Groningen.

Allebei zijn we van huis uit gewend, om een hond te hebben. Dus, toen wij gingen samenwonen in 1990 was het heel logisch dat er een hondje kwam. Dit was een kruising Bordercollie/Friese Stabij (Frieda) van 6 jaar uit het asiel. Na 3 jaar kwam er een Kooikerhondje (Tommie) bij. Nadat we Frieda in 1998 hebben laten inslapen, kwam de eerste Engelse Cocker Spaniel bij ons in huis.

Dit was Floor of the Light Mountain. Een zwart-wit teefje. Ze is gefokt door de familie Hopster uit Nijverdal. Door haar zijn we met het "cockervirus" besmet geraakt. Een hondje met een gouden karakter en de stammoeder van onze kennel. Een jaar later hebben we Mickey Mouse of the Light Mountain erbij gehaald.

In 2003 hebben we dan ons eerste nestje gefokt met Floor. Dit was het begin van kennel de Wielekam. Ondertussen zijn er meerdere nestjes gefokt en lopen er door heel Nederland en daarbuiten Wielekamhondjes.

Onze honden worden getest op HD, PRCD-pra, FN, AON en ECVO onderzoek. Op deze manier proberen wij gezonde hondjes te fokken. Want gezondheid en karakter vinden wij de belangrijkste dingen van een hond.

Het trimmen van onze honden doen we zelf, maar ook andere cockertjes worden hier regelmatig getrimd. Hiervoor heeft Riena het certificaat 'Specialisatie Engelse Cocker Spaniel trimmen' behaald.

Met al onze honden volgen wij een cursus Gehoorzaamheid en gaan we op ringtraining voor we naar een show gaan. Tevens is Riena in het bezit van een KK1 diploma en een diploma homeopathie voor dieren.

Veel plezier met het bekijken van onze website en voor vragen of reacties kunt u altijd contact opnemen.